Kyläkirje 1/2018

Luoma-ahon kyläyhdistyksen tavoitteena on koordinoida kylän yhteisiä ponnistuksia koko kylän yhteiseksi hyväksi. Viime vuosien toiminnan yksi merkittävä osa on ollut kyläkoulun tukemiseksi tehty toiminta. Kyläyhdistys on hoitanut yhdessä kyläläisten kanssa mm. koulun piha-alueen osana kylän yritysten ja kunnan välistä palvelusopimusta. Kyläyhdistys vastaa myös mm. koulun sähkö-, jäte- ja vesimaksuista, joka käytännössä tarkoittaa useamman tuhannen euron laskuja vuodessa. Tämän lisäksi kyläyhdistys on viime vuosien ajan vastannut myös nuorisoseuran kuluista.

Kyläyhdistyksen tärkeimpiä tavoitteita tulevaisuudessakin on kyläkoulun toimintaedellytysten turvaaminen ja tukeminen sekä koko kylän viihtyisyyden ja vetovoimaisuuden kehittäminen.

Tähän työhön tarvitsemme myös Sinun apuasi ja tukeasi.

Liittymällä Luoma-ahon kyläyhdistykseen mahdollistat oman kylän viihtyvyyden ja vetovoimaisuuden kehittämisen. Yhdistyksen jäsenet saavat alennuksia mm. kylätuotteista, osallistumismaksuista jne. Maksamalla jäsenmaksun 31.5.2018 mennessä osallistut yhden kyläpipon ja kahden kylälippiksen arvontaan. Jäseneksi on mahdollista liittyä myös mm. Ojajärven liikuntatapahtumassa.

Luoma-ahon kyläyhdistys on vuosikokouksessaan 28.3.2018 päättänyt kyläyhdistyksen vuoden 2018 jäsenmaksuksi 10 € per henkilö (jäsenmaksu koskee yli 18-vuotiaita). Jäsenmaksu on voimassa 1.5.2018-30.4.2019 välisen ajan. Kyläkirjeen ohessa on tilisiirto, jolla jäsenmaksun voi maksaa. Samalla tilisiirrolla voi maksaa useamman henkilön maksun. Käytä viitenumeroa maksaessasi. Suuret kiitokset tuestasi jo etukäteen!

Luoma-ahon kyläyhdistyksen hallitus 2018:

Sirkka Rajala (pj) Hilkka Luoma-aho (varapj) Elina Försti (siht)

Sirkka 0400 563 703, Hilkka  0400 860 764, Elina 044 557 466

sirajal@japo.fi, hilkka.luoma-aho@luoma-aho.com, elina.forsti@japo.fi

Kai Hannulabacka, Reija Harvisalo, Petri Luoma-aho, Soili Mäki, Teemu Mäntyniemi, Kirsi Nelimarkka, Sara Ojajärvi ja Kati Pokela

 

jäsenmaksu

Ajankohtaista:

Kylä kesäkuntoon! Kylän tienvarsien siivous ja koulun pihatalkoot Luoma-ahon koululla la 5.5. klo 10.00. Omat haravat, trimmerit, raivaussahat, moottorisahat yms. mukaan! Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle, sillä isolla joukolla saamme pihan nopeasti kuntoon. Tarjolla kahvia, mehua ja makkaraa.

Kesäjumppaa koulun pihamaalla tiistaisin 22.5., 29.5. ja 12.6. klo 19-20. Ohjaajana Emma Jokiaho. Sateella jumpataan sisällä. Hinta 6 €/kerta. Maksu käteisellä paikan päällä. Jumppa toteutuu, jos mukana on vähintään kolme osallistujaa. Lisätietoja: Kirsi Nelimarkka 040 5744 322.

Liikuntatapahtuma Ojajärvellä: Järven ympäri kävellen, juosten tai pyöräillen ke 6.6. klo 18.

Rengasreitin pituus on noin 7 km. Kierroksen voi tehdä yhdessä porukan mukana tai leppoisasti omaan tahtiin. Reitillä pääsee liikkumaan esim. rattaiden kanssa. Voit myös jättää perheen pienimmät lähtöpaikan lapsiparkkiin. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Kierroksen päätteeksi on ilmainen mehu- ja pullatarjoilu. Kyläyhdistys myy arpoja ja makkaraa. Lähtöpaikan osoite Ojajärventie 185. Järjestäjänä Luoma-ahon kyläyhdistys ry. Yhteistyössä mukana Alajärven Latu Ry, Apu24 Jarmo Ojajärvi, Kangaskulma MY-H, Luoma-ahon Leipomo Ky, SPR Alajärvi ja Vapaa-aikatoimi liikuntapalvelut Alajärvi. Lisätietoja: Kirsi Nelimarkka 040 5744 322.

Kirppisrallin la 14.7. klo 10-18. Tällöin eri puolilla Alajärveä on päivän ajan pihakirppareita. Luoma-ahon yhteismyyntipiste on koulun pihassa tai sateen sattuessa sisällä. Tule myymään ylimääräisiä tavaroitasi esim. peräkontista tai pöytäpaikalta. Tapahtuman järjestäjä veloittaa yhteismyyntipisteestä 30 €:n maksun, joka jaetaan pisteen myyjien kesken. Ilmoittautumisia on jo mukavasti kasassa. Senioreilla on pyykkäysnäytös entisajan malliin ja myynnissä kalasoppaa lisukkeineen. Koululla voi järjestää myös muuta oheisohjelmaa, vinkkaa ideoistasi meille ja tule mukaan toteuttamaan kaikenikäisten kyläläisten kesäpäivää. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Soili Mäki 040 7796 569.

Kyläelokuvafestivaali la 20.10. Luoma-ahon nuorisoseuralla. Tänä vuonna mennään teemalla Kylä tubettaa! Suunnitteilla on tubetuskisa 10­-15 -vuotiaille. Eniten tykkäyksiä saaneet videot näytetään festivaaleilla. Lataa videosi YouTubeen syyskuun 2018 aikana ja kopsaa festarin fb-sivuille, niin olet mukana kisassa. Hyvät palkinnot luvassa + ammattitubaajan kommentit videoista! Parhaat pätkät katsotaan festareilla. Lisätietoja osoitteesta https://kylaelokuva.wordpress.com/

Tontti- ja asuntopörssi. Kyläyhdistyksen nettisivuille www.luoma-aho.info kootaan tietoa kylässä myynnissä olevista tonteista ja kiinteistöistä. Myös vuokrattavista taloista on tullut kyselyjä muuttoa suunnittelevilta lapsiperheiltä. Jos olet kiinnostunut ilmoittamaan tonttisi tai kiinteistösi pörssiin tai haluat vuokrata talosi, ota yhteyttä Jukka Joensuuhun 0400 369 130.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kylän tapahtumiin ja toimintaan! Ajankohtaista tietoa löytyy nettisivujen (www.luoma-aho.info) lisäksi myös Luoma-ahon Facebook -ryhmästä. Liity mukaan! Kylän uutisia välitetään myös sähköisen uutiskirjeen kautta. Uutiskirjeen voit tilata tästä https://luoma-aho.info/vapaa-aika/