Palvelut ja harrastusmahdollisuudet

Luoma-aholla toimii mm päiväkoti ja leipomo-kyläkauppa, jotka sijaitsevat lähekkäin kylän sydämessä. Koulumäen päiväkodissa hoitopaikkoja on 21.

Luoma-ahon leipomon valikoimaan kuuluu makeita ja suolaisia herkkuja sekä leipiä, joita kaikkia myydään myös paikan päällä. Leipomon yhteydessä on Tarmo-ketjuun kuuluva Lähikauppa Limppu. Lisäksi kylältä löytyy erikoispalveluita mm. kone-, metalli-, rakennus- ja kauneudenhoitoalalta. Kylän tunnetuimmat yritykset ovat Mäkelä Alu Oy ja Ruukki Oy. Muita alan toimijoita löydät La Alucenterin kautta.

leipomo

Kylän kokoontumispaikkana harrastuksissa ja juhlissa palvelee Luoma-ahon uusi kylätalo. Kylätaloa voi varata myös yksityistilaisuuksiin, esim. perhejuhlien viettoa varten. Lisätietoja voi kysyä Elina Förstiltä (puh. 044 557 4667 tai elina.forsti(a)japo.fi)

Harrastusmahdollisuudet

Kansalaisopiston tarjoamat liikuntakurssit nuorisoseuralla:

Naisten kuntoliikunta tiistaisin 19 – 20, opettajana Marjo Takala

Seniorimiesten venyttelypiiri torstaisin 17 – 18, opettajana Seppo Ojajärvi

Ilmoittautuminen: Alajärven kansalaisopisto

Uudelta kylätalolta voi varata salivuoroja ystäväpiirin tai perheen käyttöön nettikalenterista, soittamalla kyläpuhelimeen kylätalon työntekijälle (044 238 0663) tai tiedustelemalla sähköpostilla luomaahokylatalo@gmail.com.

Hiihdon ystäville kylästä löytyy valaistu latu (16 km), joka kiertää Vimpelin puolella sijaitsevan Lakeaharjun laskettelukeskuksen kautta. Lenkkeilyä voi kylänraitin lisäksi harrastaa Ojajärven ympäri kiertävällä ulkoilureitillä tai valaistulla pururadalla.

Ojajärvi ja Kaartusjärvi ovat suosittuja kalastus-, virkistys- ja mökkeilyjärviä. Molempien järvien rannalla sijaitsee myös kaupungin yleinen uimaranta. Keskellä Luoma-ahoa on Koiraspotin lampi.